Halot design - näin idea syntyi

Syksyinen laivareissu vuonna 2018 Ruotsiin oli juuri päättymässä ja Helsingin satamaan oli enää reilu tunnin matka. Puhelin oli löytänyt verkon ja alkoi toimia.
Kävellessäni aamupalalta pakkaamaan tavaroita hyttiin, sain tuntemattomasta numerosta soiton. Päätin vastata. Tämä puhelu toi minun elämääni melanooman.


Olin käynyt kolme viikkoa aiemmin poistattamassa luomen ja
lähtenyt lääkärin luota siinä uskossa, että tämä oli rutiini luomenpoisto.
Oikeastaan olin jo unohtanut kokonaan, että luomi oli poistettu.

Ensimmäiset viikot syöpädiagnoosin jälkeen tuntui, kuin eläisi usvan seassa.
Kahden pienen lapsen äitinä ja yrittäjänä arjen rutiinit piti säilyttää ja ruoka piti laittaa. Toisaalta ainakin omalla kohdalla nämä arjen rutiinit pitivät oman maailman kasassa ja huomasin nauttivani niistä enemmän, kuin ennen.

Asiat lähtivät onneksi omalla kohdallani rullaamaan nopeasti ja diagnoosista noin viiden viikon päästä oli suoritettu leikkaus, koepalat imusolmukkeista ja selvyys siitä, että syöpä ei ollut levinnyt vahvistui.
Pidin itseäni onnekkaana ja koin, että pääsin kuitenkin aika vähällä.

Vaikka koenkin olevani täysin terve, niin tästä alkoi kuitenkin uusi elämä melanooman kanssa, jota olemme nyt kulkeneet jo useamman vuoden yhdessä.
Tässä uudessa elämässä ihanasta auringosta tuli myös osittainen vihollinen.

Olen aina ollut ulkoilmaihminen ja päätin myös pysyä tästä eteenpäinkin sellaisena. Päätin, että nautin edelleen kevään ensimmäisistä auringon säteistä ja kesän ihanista hetkistä ulkona.
Otan vain huomioon UV-säteilyn. Minulle helpoin tapa oli pukeutua auringolta suojaaviin vaatteisiin.

Aloinkin etsimään netin syövereistä UV-suojatuista vaatteista tietoa ja verkkokauppoja. Tämä olikin helpommin sanottu kuin tehty. Tarjontaa oli todella niukasti ja malleja vähän. Tällöin syntyi ajatus, että teetän itselleni urheiluun- ja liikkumiseen tarkoitettuja UV-suojattuja vaatteita.

Jaoin ajatuksen muutamalle ystävälle ja samalla sain palautetta heiltä, että vaatteita pitäisi saada myyntiin laajemmin. Tästä lähti kumpuamaan ajatus omasta UV-suojatusta vaatebrändistä.

Näin syntyi Halot design.
Halot design brändiä on rakennettu useampi vuosi. Tavoitteena oli, että luodaan
skandinaavinen laadukas UV-suojattu vaatebrändi, missä otetaan inspiraatiota Suomen luonnosta.

Toivon, että voin jakaa tulevaisuudessa tietoutta UV-säteilyn vaaroista ja olla osa parempaa huomista!

Uv-suojavaatteet